Tag Archives: турски јазик

Предавање во МАНУ (25.09.2015)

Презентацијата од предавањето под наслов „КОРПУС-БАЗИРАНИ ЛЕКСИКОЛОШКИ И ФРАЗЕОЛОШКИ ИСТРАЖУВАЊА: ТУРСКИТЕ ИСКУСТВА“ одржано на 25.09.2015 во Македонската академија на науките и уметностите во Скопје во рамките на месечните лингвистички средби “COLLOQUIA LINGUISTICA”.

MANU – predavanje (25.09.2015)

[five-star-rating]

 

Резултати од писмен испит (01.09.2015)

Резултати од писмениот испит по предметите Морфологија на турскиот јазик 1-4 и Синтакса на турскиот јазик 1-2 одржан на 01.09.2015 година.

За да ги симнете резултатите, кликнете на следниов линк:

Yazili Sinav Sonuclari (01.09.2015)

Резултати од писмен испит (25.08.2015)

Резултати од писмениот испит по предметите Морфологија на турскиот јазик 1-4 и Синтакса на турскиот јазик 1 одржан на 25.08.2015 година.

За да ги симнете резултатите, кликнете на следниов линк:

Yazili Sinav Sonuclari (25.08.2015)

Резултати од писмен испит (04.06.2015)

Резултати од писмениот испит по предметите Морфологија на турскиот јазик 2-4 и Синтакса на турскиот јазик 1-2 одржан на 04.06.2015 година.

За да ги симнете резултатите, кликнете на следниов линк:

Yazili Sinav Sonuclari (04.06.2015, www)

 

Резултати од писмен испит (26.05.2015)

Резултати од писмениот испит по предметите Морфологија на турски јазик 1-4 и Синтакса на турски јазик 1 одржан на 26.05.2015 година.

За да ги симнете резултатите, кликнете на следниов линк:

Yazili Sinav Sonuclari (26.05.2015, www)

 

Списоци на студенти кои пријавиле испити (24.05.2015)

Драги студенти,

Објавени се списоците на студентите кои пријавиле испити кај проф. д-р Октај Ахмед во мајско-јунскиот испитен рок во 2015 година.

На студентите им се соопштува  дека на испитите исклучиво ќе се примаат студентите чиишто имиња се наоѓаат на овие списоци.

Исто така, студентите кои на писмен испити ќе дојдат без прописно пополнета, некоригирана и заверана пријава, нема да се примаат на испит.

За да ги видите списоците, кликнете на линкот доле:

Spisok na prijaveni studenti (maj-juni 2015)