Category Archives: Соопштенија

Соопштенија.

Соопштение (05.03.2023)

Почитувани студенти,

Ве известуваме дека оваа недела предавањата по Морфологија на турскиот јазик 2 на 09 март 2023 (четврток) нема да се одржат.

Исто така, консултациите на 08 март 2023 (среда) во кабинетот на професорот нема да се држат.

Со почит,
проф. д-р Октај АХМЕД

СООПШТЕНИЕ (16.12.2022)

Почитувани студенти,

На Катедрата за турски јазик и книжевност при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје на 17 ноември 2022 година со почеток во 10 часот ќе се одржи заедничка средба со наставниците од катедрите за турски јазик и книжевност на државните универзитети во Република Северна Македонија.

Поради тоа, ве известуваме дека на 17 ноември 2022 (четврток) меѓу 10-14 часот нема да се одржи настава на Катедрата.

Наставата се одлага за друг ден, кој дополнително ќе се определи.

Ве молиме да ги известите вашите колешки и колеги кои имаат настава во четврток.

проф. д-р Октај АХМЕД

Соопштение: Прв час (02.10.2021)

Драги студенти,

Првиот час по предметите Морфологија на турскиот јазик 1-3 и Синтакса на турскиот јазик 1 во зимскиот семестар од академската 2021/2022 година ќе се изведе на 5 октомври 2021 година (вторник) на Универзитет со физичко присуство според дадениот распоред на часови.

Наредните часови ќе се изведат онлајн преку објавениот линк на платформата Зум (Zoom).

Молам во кампусот и на час да се придржуваме до дадените протоколи за време на пандемија.

проф. д-р Октај Ахмед

Часови од зимскиот семестар 2021/2022 (30.09.2021)

Почитувани студенти,

Часовите по предметите Морфологија на турскиот јазик 1-3 и Синтакса на турскиот јазик 1 во зимскиот семестар од академската 2021/2022 година ќе се изведат онлајн на платформата Зум (Zoom) по долниов распоред:

РАСПОРЕД

Линк за часовите на Зум (Zoom):

https://us04web.zoom.us/j/7609006822?pwd=RFBpc0lEUlpYdXFkYUt3b2NRN3ppdz09

проф. д-р Октај Ахмед

СООПШТЕНИЕ: I. декада

Почитувани студенти,

Писмениот испит што требаше да се одржи во рамките на I. испитна декада на 31 август 2021 година, ќе се изведе во рамките на усниот испит на 2 септември 2021 година.

Според тоа, нема да има потреба да дојдете на Факултетот на 31 август 2021 година.

Посебно ве молиме да се придржувате кон здравствените протоколи и правилата на Универзитетот. Студентите без заштитна маска и без пријава нема да се примаат на испит.

Со почит.

ZOOM линк за предавања и вежби (07.02.2021)

Предавањата и вежбите по предметите Морфологија на турскиот јазик 2-4 и Синтакса на турскиот јазик 2 во летниот семестар од академската 2020/2021 година ќе се изведат на платформата ZOOM преку следниов линк:

https://us04web.zoom.us/j/7609006822?pwd=RFBpc0lEUlpYdXFkYUt3b2NRN3ppdz09

ZOOM Sınav Bağlantısı / ZOOM линк за испит (28.01.2021)

28.01.2021 tarihli Morfoloji ve Sentaks sınavları için ZOOM bağlantısı:


ZOOM линк за испитите по Морфологија на турскиот јазик и Синтакса на турскиот јазик што ќе се одржат на 28.01.2021:


https://us04web.zoom.us/j/7609006822?pwd=RFBpc0lEUlpYdXFkYUt3b2NRN3ppdz09

ZOOM Sınav Bağlantısı / ZOOM линк за испит (21.01.2021)

21.01.2021 tarihli Morfoloji ve Sentaks sınavları için ZOOM bağlantısı:


ZOOM линк за испитите по Морфологија на турскиот јазик и Синтакса на турскиот јазик што ќе се одржат на 21.01.2021:


https://us04web.zoom.us/j/7609006822?pwd=RFBpc0lEUlpYdXFkYUt3b2NRN3ppdz09