Tag Archives: основи на правопис и корегирање

Резултати од писмен испит (25.01.2013)

Резултати од писмениот испит по предметите Морфологија на турски јазик 1-4, Синтакса на турски јазик 1-2 и Основи на правопис и корегирање 1-2 одржан на 25.01.2013.

За да ги симнете резултатите, кликнете на линкот подолу:

Yazili Sinav Sonuclari (25.01.2013)

Термини за писмени испити од II. декада од јануарската испитна сесија – 2013

Се известуваат студентите кои ќе полагаат во втора декада дека писмените испити на 25.01.2013 година (петок) ќе се изведат по следниот распоред:

10 часот:
– Морфологија на турскиот јазик 1-2;
– Основи на правопис и корегирање 1-2 (за стари студенти);
– Техники на превод 1-2 (за стари студенти).

12 часот:
– Морфологија на турскиот јазик 3-4;
– Синтакса на турскиот јазик 1-2;
– Основи на правопис и корегирање 1-2 (за стари студенти);
– Техники на превод 1-2 (за стари студенти).

Резултати од писмен испит (11.01.2013)

Резултати од писмениот испит по предметите Морфологија на турски јазик 1-4, Синтакса на турски јазик 1-2 и Основи на правопис и корегирање 1-2 одржан на 11.01.2013.

За да ги симнете резултатите, кликнете на линкот подолу:

Yazili Sinav Sonuclari (11.01.2013)

Термини за писмени испити (за 11.01.2013)

Се известуваат студентите кои ќе полагаат во прва декада дека писмените испити на 11.01.2013 година ќе се изведат по следниот распоред:

10 часот:
– Морфологија на турскиот јазик 1-2;
– Основи на правопис и корегирање 1-2 (за стари студенти);
– Техники на превод 1-2 (за стари студенти).

12 часот:
– Морфологија на турскиот јазик 3-4;
– Синтакса на турскиот јазик 1-2;
– Основи на правопис и корегирање 1-2 (за стари студенти);
– Техники на превод 1-2 (за стари студенти).